Voor het laatst aangepast: 24 september 2021

Covid-19 Vaccinaties via uw huisarts (oproepen en/of prikken)

Tweede Astra Zeneca prik via de huisarts

Update  24 mei –
 
telefoondrukLieve ontvangers van de eerste prik van de Astra Zeneca. De minister heeft aangegeven dat de tweede prik eerder gezet kan worden . Echter de tweede afspraak is al ingepland. Dat vraagt logistieke afstemming, inzet personeel en planning op afgesproken lever data van het vaccin. Mochten wij als huisartsen überhaupt besluiten dat deze afspraak naar voren gehaald kan worden dan krijg je vanzelf bericht. Ga in elk geval NIET bellen. De praktijken worden al platgebeld met vaccinatievragen. Voor vragen over vaccinaties zie de website van de rivm of bel met het publieksnummer van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport via 0800-1351.

Vaccinatie Risicogroepen door GGD

update 17 mei-

Deze week hebben patiënten die normaal gesproken uitgenodigd worden voor de griepprik, een oproep ontvangen om een afspraak te maken voor een vaccinatie bij de GGD. De selectie is automatisch gemaakt maar blijkt wat ruim te zijn. Hierdoor zijn er ook patiënten uitgenodigd die niet tot een medische risicogroep behoren en dus volgens de vaccinatieplanning nog niet aan de beurt waren.
 

U heeft per abuis een uitnodiging ontvangen?

BEL ONS NIET. U kunt een afspraak maken voor een vaccinatie bij de GGD. U heeft geluk, u bent hierdoor (iets) eerder aan de beurt.

U heeft geen uitnodiging ontvangen maar voldoet aan de risicocriteria (krijgt jaarlijks uitnodiging voor griepprik)?

BEL ONS WEL, zodat wij u alsnog kunnen uitnodigen en evetuele missende gegevens in het dossier aanpassen.

Voor al uw andere vragen met betrekking tot vaccinaties verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om hierover NIET de praktijk te bellen, u kunt contact opnemen met het publieksnummer van het ministerie van VWS via 0800-1351. Dit helpt ons om de telefoon beschikbaar te houden voor de gebruikelijke patiëntenzorg.

Astra Zeneca Vaccinatie door de huisarts

Op 2 maart zijn de mensen met geboortejaar 1956 en 1957, mensen met Down (>18 jaar) die niet in een instelling wonen en mensen met  morbide obesitas (BMI >40)  door ons gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin in de Schakel.

De tweede ronde voor deze groep is op 27 mei.

Vul voor je gevaccineerd wordt deze gezondheidsverklaring in.

In deze flowchart vind je wanneer jij of je naaste ongeveer een uitnodiging kunnen verwachten.

op 29 april heeft een vaccinatiedag plaatsgevonden voor oa. patienten vanaf 60 jaar. De tweede ronde is op 22 juli.

Mocht u (tussen de 60-65) de vaccinatie gemist hebben en alsnog graag gevaccineerd worden, dan bent u welkom op 27 mei. Neem hierover tevoren contact op met de assistente.

 

 

Kelly Thiesen

In 2017 ben ik afgestudeerd als verpleegkundig specialist binnen de huisartsenzorg. Sinds juli 2021 ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijk in Reuver. Het is een warm team, waarin samenwerking voorop staat. Ik vind het belangrijk dat er voldoende ruimte en aandacht is voor de patiënt.

Per september 2021 ben ik ook opleider van Karlijn Janssen, verpleegkundig specialist in opleiding binnen deze praktijk