Voor het laatst aangepast: 12 juli 2021

Slaaponderzoek

Goed uitgerust en uitgeslapen aan je dag beginnen; dat willen we graag allemaal. Helaas kampen veel mensen met slaapproblemen, zoals slaapapneu. Om dit vast te stellen en behandeling mogelijk te maken is een slaaponderzoek nodig. Dat doe je het liefst en het meest ontspannen in je eigen bed, in je eigen tijd en met zo min mogelijk meetapparatuur aan je lichaam. Ook wil je niet maanden hoeven wachten voor zo’n onderzoek.

 

 

Onderzoek naar slaapapnoe zonder wachttijd, thuis in je eigen bed

Wessels & Wegewijs werkt samen met Ksyos en uw huisarts kan in gevallen van verdenking op OSAS (obstructief slaap apneu syndroom) verder onderzoek voor uw inzetten.  Door de innovatieve slaaprecorder en het netwerk van medisch specialisten van Ksyos kan dit snel, makkelijk en comfortabel, gewoon bij u thuis.

Voor het Ksyos slaaponderzoek maken we gebruik van de NightOwl. Via twee sensoren worden een aantal waarden gemeten waarmee kan worden vastgesteld of er sprake is van slaapapneu. Via de NightOwl Companion app op een mobiele telefoon of tablet krijgt u eenvoudige instructiefilmpjes te zien om de slaaprecorder aan te sluiten. U slaapt vervolgens drie achtereenvolgende nachten met de NightOwl, waarna de app aangeeft wanneer het onderzoek gelukt is. Via een bluetoothverbinding wordt de data direct naar Ksyos verstuurd.

Na het onderzoek brengt u de slaaprecorder weer naar de praktijk. Na het analyseren van de data neemt een van de longartsen van het Ksyos netwerk contact op met u voor een afspraak. Via een beveiligd videoconsult bespreekt de specialist zijn bevindingen en wordt er indien nodig een passende behandeling gekozen. De specialist brengt ook uw huisarts op de hoogte van zijn bevindingen en advies

Dit onderzoek is aanvullend aanbod en wordt vergoed uit de basisverzekering maar komt ten laste van uw eigen risico