Voor het laatst aangepast: 24 september 2021

Informatie over Covid vaccinatie

Huisartsen krijgen een grote rol in de vaccinatiecampagne tegen het cornavirus. Heb je vragen over het vaccin, dan kun je terecht op www.coronavaccinatie.nl

Ook op thuisarts vindt u meer informatie : Ik denk erover om de coronavaccinatie te halen

Strategie

Huisartsen en GGD zijn de twee grootste prikkende partijen in de COVID-19 vaccinatiecampagne. De strategie voor de vaccinaties wordt bepaald door het ministerie van VWS in overleg met het RIVM. Op basis van deze strategie krijgen huisartsen en GGD vanuit het ministerie de opdracht om bepaalde doelgroepen op een bepaald moment te vaccineren. De leveringen van vaccins zijn uitsluitend bedoeld voor de door VWS aangegeven doelgroepen. De vaccinatiestrategie is landelijk en daarom kunnen zowel huisartsen als GGD hier regionaal niet van afwijken.

Uitnodiging

U wordt uitgenodigd wanneer u aan de beurt bent om een vaccin te krijgen. Afhankelijk van de doelgroep waar u toe behoort ontvangt u de uitnodiging van het RIVM, van uw werkgever of van uw huisarts. In de uitnodiging kunt u lezen waar en wanneer u gevaccineerd wordt. Dit kan bij uw huisarts zijn of bij de GGD. Het kan ook zijn dat u de mogelijkheid krijgt om een afspraak te maken.

Voorrang

Het ministerie van VWS bepaalt wie er met welk vaccin wanneer aan de beurt komt. Uw huisarts en/of de GGD kunnen geen voorrang verlenen op basis van uw persoonlijke situatie. Ministerie en RIVM bepalen samen welke groepen er als eerste aan de beurt zijn en geven opdrachten aan GGD en huisartsenzorg.

 

Laatste update:

Op 2 maart gaan wij de mensen met geboortejaar 1956 en 1957, mensen met Down (>18 jaar) die niet in een instelling wonen en mensen met  morbide obesitas (BMI >40)  vaccineren met het AstraZeneca vaccin in de Schakel. De tweede ronde voor deze groep zal zijn op 27 mei.

Op 23 februari zullen de mensen die in de kleinschalige woon-zorgvoorziening van PSW wonen worden gevaccineerd door het mobiele team met het Pfizer vaccin.

 

Vul voor je gevaccineerd wordt deze gezondheidsverklaring in.

In deze flowchart vind je wanneer jij of je naaste ongeveer een uitnodiging kunnen verwachten.

Eenvoudige uitleg over vaccinatie

Wil je graag goede uitleg hoe het vaccin werkt, kijk dan naar onderstand filmpje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kelly Thiesen

In 2017 ben ik afgestudeerd als verpleegkundig specialist binnen de huisartsenzorg. Sinds juli 2021 ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijk in Reuver. Het is een warm team, waarin samenwerking voorop staat. Ik vind het belangrijk dat er voldoende ruimte en aandacht is voor de patiënt.

Per september 2021 ben ik ook opleider van Karlijn Janssen, verpleegkundig specialist in opleiding binnen deze praktijk