LEEF!

hervind je balans

30/11/2022

Lichaam en geest uit balans?

Heb je last van somberheid, een opgebrand gevoel, vermoeidheid, slecht slapen, angsten, spanningen, hyperventilatie of andere lichamelijke klachten die samenhangen met psychische klachten? Voor hulp bij deze klachten kun je terecht bij LEEF!

Uniek samenwerkingsverband

LEEF is een uniek samenwerkingsverband tussen de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (poh-ggz, ondersteunt de huisarts), ergotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut en een psychosociaal therapeut. Deze disciplines beschikken over de juiste kennis en voldoende tijd om de juiste hulp te bieden, bij zowel de psychische als lichamelijke klachten die je ervaart. Deze deskundigen zullen je begeleiden en de juiste handvaten geven voor het vergroten van je veerkracht en leren omgaan met je klachten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je maakt een afspraak bij de huisarts en bespreekt de klachten. De huisarts zal in overleg met jou, je doorverwijzen naar de poh-ggz. De poh-ggz zal de situatie met je bespreken en jouw hulpvraag in kaart brengen. Indien je in aanmerking komt voor LEEF! wordt er samen een behandelplan gemaakt. De verschillende therapeuten zullen vervolgens vanuit hun expertise samen aan dit behandelplan gaan werken.

De duur en inhoud van de behandeling wordt op maat aangeboden op basis van jouw persoonlijke doelen. De poh-ggz werkt als een spil in het traject, zorgt voor een verwijzing naar de verschillende disciplines en zal zorgen voor onderlinge afstemming tussen de therapeuten. De poh-ggz biedt tevens psychologische begeleiding, om je weer in je kracht te zetten en je eigen regie te kunnen pakken. De gesprekken zijn gericht op het verkrijgen van inzicht, het veranderen van gedrag en gedachten en het verwerken van tegenslagen. Mocht de poh-ggz vinden dat de psychosociaal therapeut beter aansluit dan kan deze worden ingeschakeld.

Meer informatie en een folder krijg je via de praktijkondersteuner GGZ