Voor het laatst aangepast: 14 april 2023

Herhaalrecepten

Medicijnen, die u dagelijks of regelmatig moet gebruiken, worden na goedkeuring van uw huisarts verlengd. Conform de richtlijnen van de Inspectie Volksgezondheid worden zogenaamde psychofarmaca (rustgevende medicijnen, anti-depressiva enz.) voor maximaal 1 maand herhaald.

Herhaalrecepten kunt u via het patiëntenportaal direct aanvragen.

Let op, alleen recepten die door uw huisarts zijn voorgeschreven kunnen door uw huisarts herhaald worden. Heeft een herhaalrecept van de specialist nodig, neem dan contact op met de specialist of de apotheek.

De herhaalrecepten hebben dezelfde dosis en aantallen als het origineel recept.
Zijn er aanpassingen in het recept nodig dan dient u met de assistente/huisarts contact op te nemen, u kunt uw vraag of opmerking direct via het patiëntenportaal stellen of telefonisch.

Herhalen via het patientenportaal van de huisarts

Apotheek Reuver herhaalrecepten ophalen

Recepten aangevraagd voor 12.00 uur, kunt u na 2 werkdagen afhalen in de apotheek. De apotheek heeft ook een medicatierobot, daar kunt u herhaalmedicatie buiten openingstijden van de apotheek ophalen. Dit is alleen mogelijk voor chronische herhaalreceptuur nadat u hiervoor bent ingeschreven door de apotheek. Voor meer informatie neemt u contact op met apotheek Reuver.

Logistiek van medicatie tussen huisarts en apotheek

Als u via het huisartsenportaal medicatie bestelt dan controleert de huisarts het recept en stuurt dit volledig digitaal door naar uw apotheek.

Als u herhaalrecepten via de website van apotheek Reuver aanvraagt worden deze door apotheek Reuver aan uw huisarts ter controle voorgelegd en daarna afgeleverd door de apotheek (dit gaat nu nog op papier helaas).

Als u op internet bij een andere apotheek dan uw eigen apotheek medicatie wilt bestellen, adviseren wij u om u eerst goed te informeren over wat veilig kan en wat legaal is. U kunt via deze link informatie hierover vinden.