Voor het laatst aangepast: 31 maart 2022

Herhaalrecepten

Medicijnen, die u dagelijks of regelmatig moet gebruiken, worden na goedkeuring van uw huisarts verlengd. Conform de richtlijnen van de Inspectie Volksgezondheid worden zogenaamde psychofarmaca (rustgevende medicijnen, anti-depressiva enz.) voor maximaal 1 maand herhaald.

Herhaalrecepten kunt u via deze link direct bij de apotheek aanvragen (ook na inloggen via een beveiligde verbinding). Of via het patiëntenportaal van de huisarts

De herhaalrecepten hebben dezelfde dosis en aantallen als het origineel recept.
Zijn er aanpassingen in het recept nodig dan dient u met de assistente/huisarts contact op te nemen via het patiëntenportaal of telefonisch, u kunt ook via het patiëntenportaal medicatie herhalen.

Herhalen via herhaalnummer, automatische herhaalservice aanvragen of inloggen bij apotheek met digiD

Herhalen via het patientenportaal van de huisarts

Apotheek Reuver herhaalrecepten ophalen

Recepten aangevraagd voor 12.00 uur, kunt u na 2 werkdagen afhalen in de apotheek. De apotheek heeft ook een medicatierobot, daar kunt u herhaalmedicatie buiten openingstijden van de apotheek ophalen. Dit is alleen mogelijk voor chronische herhaalreceptuur nadat u hiervoor bent ingeschreven door de apotheek. Voor meer informatie neemt u contact op met apotheek Reuver.

Logistiek van medicatie tussen huisarts en apotheek

De herhaalrecepten die u via de website van apotheek Reuver aanvraagt worden door uw eigen huisarts en door apotheek Reuver gecontroleerd. Het is dus een internetservice door samenwerking van uw apotheek met uw huisarts.

Als u standaard een andere apotheek bij ons heeft heeft ingesteld dan apotheek Reuver, dan kunt u via het patiëntenportaal herhalen.

Als u op internet bij een andere apotheek dan uw eigen apotheek medicatie wilt bestellen, adviseren wij u om u eerst goed te informeren over wat veilig kan en wat legaal is. U kunt via deze link informatie hierover vinden.