Preventiecursus aanbod

Een preventiecursus biedt handreikingen in het omgaan met aanwezige klachten zoals stress, angstige gedachten, slaapproblemen. Een cursus geeft ondersteuning aan mensen die geen ontwrichting ervaren in het dagelijks leven.

Groepscursus

Bij een groepscursus komt u  in een groep mensen met vergelijkbare klachten. De cursusleiding bestaat uit een ervaren preventiemedewerker (van Vincent van Gogh) en eventueel een poh-ggz. In de regio Noord Limburg worden regelmatig verschillende goepscurssen aangeboden. Aanmelding voor een preventiecursus gaat via onze praktijkondersteuner GGZ (Dorien Cloudt). Zij kijkt met u of de cursus geschikt is en is op de hoogte wanneer de cursus weer beschikbaar is.  Deelname aan een preventiecursus kost u €30,- het gaat niet ten laste van uw eigen risico.

Onderwerpen

 

Online preventiecursus

Snelbeterinjevel.nl biedt 3 online trainingen aan om te werken aan slaap-, pieker- en stressklachten.U kunt de trainingen zelfstandig volgen, zonder begeleiding. Een training bestaat uit praktische oefeningen die helpen om klachten te verminderen. U kiest zelf welke oefeningen hij eerst doet, en wanneer.

Evie

Evie staat voor “e-health voor iedereen” en biedt gratis trainingen aan. Evie is het e-healthplatform dat online trainingen aanbiedt voor jou. Dit kan in combinatie met begeleiding van een zorgprofessional, zoals je huisarts of poh-ggz. Maar bij lichte (mentale/psychische) klachten kun je met Evie ook helemaal zelf anoniem aan de slag. Pieker je bijvoorbeeld veel? Slaap je slecht? Of kun je niet goed ontspannen? Dan kan Evie voor jou een uitkomst zijn.