Voor het laatst aangepast: 02/06/2024

CVRM (hart- en vaatziekten)

Voor patiënten met hart- en vaatziekten of een verhoogd risico hierop hebben wij een speciaal zorgprogramma. Dit is gericht op het voorkomen van verergering,  behandeling en begeleiding. De zorg vindt plaats in de praktijk door de huisarts samen met de praktijkondersteuner en de daarvoor opgeleide praktijkassistente.

De huisartsen in de regio werken samen in de Coöperatie Cohesie.  Cohesie heeft met uw zorgverzekeraar afspraken gemaakt over de vergoeding van het zorgprogramma.

Download hier de informatiefolder over het zorgprogramma.

De controles

We noemen het spreekuur voor CVRM ook wel bloeddruk spreekuur. Hier wordt een inschatting van uw risico op (verergering van) hart- en vaatziekten gemaakt. Daarom vragen we naar uw medische voorgeschiedenis, of hart- en vaatziekten in uw familie voorkomen en ook is uw leefstijl (beweging, roken) van belang.

Uw bloeddruk, lengte en gewicht worden gemeten en  u  laat bloedonderzoek doen op oa. suiker, cholesterol en nierfunctie.

Met deze gegevens krijgt u  persoonlijke advies over leefstijl, hulp bij verandering hiervan en natuurlijk advies over instelling op en controle van medicatie. Ook kunt u ondersteuning krijgen bij het stoppen met roken. Roken is namelijk een belangrijke risicofactor voor het ontstaan van hart-en vaatziekten.

Zelf aan het werk

Zelf kunt u veel doen. U gaat natuurlijk aan de slag met de adviezen. Maar u kunt ook zelf thuis de bloeddruk en het gewicht bijhouden. Onder de oranje knoppen vindt u behulpzame links en apps.

U kunt ook deelnemen aan het leefstijlprogramma Cool/GLI voor mensen met overgewicht en aanvullende risicofactoren of ernstig overgewicht. Download hier de flyer COOL in Reuver en Beesel

Hier vindt u het formulier voor het invullen van uw thuisbloeddrukmeting: Thuismeting Bloeddruk