Voor het laatst aangepast: 4 juli 2022

Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg

 
Wij voelden ons vrijdag 1 juli onvoldoende gehoord door met name de politiek en onze minister die verstek liet gaan op het Malieveld in verband met.. jawel.. drukte.. Laat dat nu net ook ons probleem zijn! Nu is iedereen druk tegenwoordig maar wat wij vooral moeilijk vinden , is dat onze patiënten steeds meer en schrijnender de dupe worden van het #zorginfarct en de drukte die dat veroorzaakt bij huisartsen. Steeds meer mensen vinden geen huisarts die open is voor nieuwe patiënten (enige mogelijkheid die we hebben om de drukte te verminderen). De grens van wat we aankunnen is bereikt en huisartsen springen op de barricades. En dan besteedt de NOS er 18 seconden aan op het journaal?
 
De urgentie bij politiek en media wordt niet gevoeld maar als thermometer van de zorg zien wij dit aan alle kanten misgaan. Wij zijn de spin in het disfunctionele web. Help ons (en jezelf voor als je in de toekomst huisartsenzorg nodig hebt) ons punt duidelijk te maken!
 
Beste mensen . U kunt ook iets doen . Bij meer dan 40000 handtekeningen moet er een behandeling in de tweede kamer plaatsvinden. Wij zouden heel graag willen dat iedereen deze petitie gaat tekenen! 
 

Wat willen wij?

We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen

  • meer tijd hebben voor onze patiënten;
  • minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
  • betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
  • dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

 

Steun je huisarts!

Steun de huisartsen en medewerkers van jouw huisartsenpraktijk en alle andere medewerkers in de huisartsenzorg tijdens deze actieweek. Dat kun je onder andere doen door:

 

Luister naar en zing mee met ons actielied, geschreven in 2011 door Ernst van der Pasch, gezongen en iets aangepast aan de situatie van nu door Eric Cremers, huisarts in Tegelen.

Actielied “de dokter die iedereen kent”
door: Ernst van der Pasch
zang: Eric Cremers
Band: Sten van Tongeren-drums, Florian Verhagen-gitaar, Keven Clerence-bas, Marijn Cremers-keys

Kelly Thiesen

In 2017 ben ik afgestudeerd als verpleegkundig specialist binnen de huisartsenzorg. Sinds juli 2021 ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijk in Reuver. Het is een warm team, waarin samenwerking voorop staat. Ik vind het belangrijk dat er voldoende ruimte en aandacht is voor de patiënt.

Per september 2021 ben ik ook opleider van Karlijn Janssen, verpleegkundig specialist in opleiding binnen deze praktijk