Voor het laatst aangepast: 8 augustus 2024

Wijziging fundusfoto's bij suikerziekte

In de afgelopen 20 jaar is er veel gebeurd in de oogzorg voor mensen met suikerziekte. De controle van het netvlies vindt binnen de zorgprogramma’s standaard plaats. Mogelijke schade aan het netvlies door suikerziekte wordt daardoor vroegtijdig opgemerkt en blindheid voorkomen. De preventieve controles vinden nu meestal niet meer bij de oogarts plaats, maar dichtbij huis bij een daarvoor geschoolde huisarts of optometrist.

Dokter Wegewijs heeft (mede) gezorgd dat deze controle voor u in Reuver kon plaatsvinden in plaats van in het ziekenhuis, eerst in het Vloot en later in ProVita. De foto’s werden daarna door haar beoordeeld. De laatste tijd zijn in Reuver meerdere andere mogelijkheden om deze controle te laten doen, bijvoorbeeld bij Heiming-Aben en Pearle. Vanaf september 2024 stopt dokter Wegewijs daarom met het (laten) maken en beoordelen van de fundusfoto’s in ProVita. De praktijkondersteuners zullen u verwijzen naar een alternatief van uw keuze.

oogonderzoek

Kelly Thiesen

In 2017 ben ik afgestudeerd als verpleegkundig specialist binnen de huisartsenzorg. Sinds juli 2021 ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijk in Reuver. Het is een warm team, waarin samenwerking voorop staat. Ik vind het belangrijk dat er voldoende ruimte en aandacht is voor de patiënt.

Per september 2021 ben ik ook opleider van Karlijn Janssen, verpleegkundig specialist in opleiding binnen deze praktijk