Voor het laatst aangepast: 30 november 2022

COVID nieuws

 

Nu reeds vaccineren griepprikgroep

De GGD start nu reeds met vaccineren van mensen jonger dan 60 jaar uit griepprikgroep. Mensen jonger dan 60 jaar die behoren tot de griepprikgroep kunnen vanaf vandaag bij de GGD online een afspraak maken voor een herhaalprik tegen corona. Hiervoor ontvangt u, als u tot deze groep behoort, de komende week, een uitnodiging via de huisarts.

Online afspraak
Zodra u de uitnodigingsbrief heeft ontvangen, kunt u online een afspraak maken via www.coronaherhaalprik.nl. Mensen jonger dan 60 en ouder dan 12 jaar die tot de griepprikgroep behoren ontvangen, in opdracht van RIVM, de uitnodiging voor de herhaalprik via de huisarts. De uitnodigingsbrieven voor de Covid-vaccinatie 60- vallen bij de patiënt op de mat in de periode dinsdag 11 t/m zaterdag 15 oktober 2022.

Patiënten die geen Covid-brief hebben gekregen, maar wel tot de griepprikgroep horen.

Het zou kunnen dat u wel tot de doelgroep hoort: U bent tussen de 12 en 60 jaar en komt in aanmerking komt voor de griepprik, maar u heeft geen uitnodiging van de huisarts gekregen voor de Covid-vaccinatie.

U kunt in dit geval zonder uitnodiging toch nu al een Covid-vaccinatie gaan halen. Met de GGD is namelijk afgesproken dat deze patiënten ook zonder uitnodigingsbrief een afspraak kunnen maken voor de Covid-vaccinatie bij de GGD. Als u minimaal 3 maanden geleden de laatste prik of een coronabesmetting heeft gehad kan hij vanaf vandaag een afspraak maken bij de GGD via www.coronaherhaalprik.nl.

al

Kelly Thiesen

In 2017 ben ik afgestudeerd als verpleegkundig specialist binnen de huisartsenzorg. Sinds juli 2021 ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijk in Reuver. Het is een warm team, waarin samenwerking voorop staat. Ik vind het belangrijk dat er voldoende ruimte en aandacht is voor de patiënt.

Per september 2021 ben ik ook opleider van Karlijn Janssen, verpleegkundig specialist in opleiding binnen deze praktijk